APA raspisala konkurs za prestižnu novinarsku nagradu

Bez autora
Apr 29 2011

Austrijska novinska agencija (APA) u saradnji sa Bank Austrijom raspisala je konkurs za nagradu pod nazivom "Pišući za Centralnu i istočnu Evropu (CIE) 2011" koja se dodeljuje za priloge o Evropi i svakodnevnici u evropskim zemljama. Konkurs se organizuje osmi put a novčana nagrada od 5.000 evra ima za cilj da promoviše novinarsku debatu o pitanjima u vezi sa Evropom i evropskim integracijama. Nagrada se dodeljuje za priloge koji govore o životu u evropskim zemmljama, evropskoj umetnosti, kulturi i načinu života, koji na različite načine doprinose prevazilaženju granica i predrasuda. Organizatori ističu da se nagrada ne fokusira samo na Evropsku uniju (EU), već se radi o evropskoj nagradi koja posebnu pažnju posvećuje regionu CIE. Novinari iz cele Evrope uključujući i severnu Evropu ili Baltičke zemlje mogu da dostave svoje radove i konkurošu za nagradu

APA raspisala konkurs za prestižnu novinarsku nagraduAustrijska novinska agencija (APA) u saradnji sa Bank Austrijom raspisala je konkurs za nagradu pod nazivom "Pišući za Centralnu i istočnu Evropu (CIE) 2011" koja se dodeljuje za priloge o Evropi i svakodnevnici u evropskim zemljama.

Konkurs se organizuje osmi put a novčana nagrada od 5.000 evra ima za cilj da promoviše novinarsku debatu o pitanjima u vezi sa Evropom i evropskim integracijama.

Nagrada se dodeljuje za priloge koji govore o životu u evropskim zemljama, evropskoj umetnosti, kulturi i načinu života, koji na različite načine doprinose prevazilaženju granica i predrasuda.

Organizatori ističu da se nagrada ne fokusira samo na Evropsku uniju (EU), već se radi o evropskoj nagradi koja posebnu pažnju posvećuje regionu CIE.

Novinari iz cele Evrope uključujući i severnu Evropu ili Baltičke zemlje mogu da dostave svoje radove i konkurošu za nagradu.

Neophodno je da svi zainteresovani za učešće na konkursu do 31. jula pošalju svoje priloge koji su objavljeni u periodu između 1. avgusta 2010. godine i 31. jula 2011. godine, a transkripti radijskih, televizijskih i internet članaka takođe ulaze u konkurenciju.

Pobednik konkursa biće proglašen na svečanoj ceremoniji koja će biti održana krajem 2011. godine u Beču.

Prilikom prijave neophodno je da autor dostavi prilog na originalnom jeziku, njegov prevod na engleski jezik, kao i svoju biografiju odnosno CV. Informacije i prijavni formular za nagradu, nalaze se na internet stranici www.apa.at/cee-award.

Na listi pobednika u prethodnim godinama se nalaze češki novinar Lubos Palata (2004), bugarska autorka Dijana Ivanova (2005), bosanski novinar Sefik Dautbegović (2006), austrijski autor Martin Lejdenfrost (2007), Anna Koktsidou, koja je rođena u Grčkoj, a odrasla je u Nemačkoj (2008), austrijski istraživački novinar Florijan Klenk (2009) i prošlogodišnja pobednica, Azra Nuhefendić.

Žiri čine eksperti komunikacija, publicisti, novinari iz Češke, Poljske, Mađarske, Slovačke, Bugarske i Slovenije, a predsednik žirija je Ambros Kindel, glavni urednik spoljne politike APA-e.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik